Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

18 proiecte selectate la finanțare pe apelul dedicat antreprenoriatului cultural!

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, a publicat ieri, 14 iunie 2022, lista proiectelor selectate pentru finanțare în limita bugetului disponibil, respectiv lista de rezervă din cadrul apelului Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului (sesiunea 3)

În cadrul apelului au fost depuse în EMSC 80 de cereri de finanțare în valoare totală de 72.482.848,17 lei (14.733.484,06 euro) reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată (depășind de aproximativ 6 ori bugetul disponibil).

În urma evaluării administrative și a eligibilității, 7 proiecte au fost respinse ca neconforme/ neeligibile, iar 73 de proiecte au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, după etapa de depunere și soluționare contestații, 48 de proiecte au obținut un punctaj mai mare de 70 puncte, iar 25 de proiecte au fost respinse.

După parcurgerea ultimei etape a procesului de evaluare, respectiv organizarea Comitetului de selecție din data de 16 mai 2022, 15 proiecte au fost admise la finanțare în limita bugetului disponibil, iar 33 de proiecte au rămas pe lista de rezervă.

Ca urmare a suplimentării fondurilor, prin modificarea Acordului de Program, noua versiune intrând în vigoare începând cu data de 31.05.2022, alte 3 proiecte din lista de rezervă au fost admise la finanțare.

Toate proiectele sunt implementate în parteneriat cu entități culturale din Statele Donatoare (16 – Norvegia, 1  – Liechtenstein și 1 – Islanda).

Descarcă lista proiectelor selectate la finanțare

Descarcă lista proiectelor aflate pe lista de rezervă

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 223