Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca va fi dotat cu un sistem de ventilare mecanică prin bani europeni

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

Cu o valoare estimată de 13.317.610 lei, lucrările vor avea loc în cadrul proiectului cu finanțare europeană (SMIS 151588) câștigat de Consiliul Județean și care vizează „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

Conceptul sistemului care se dorește a fi implementat este unul nou, care se diferențiază de alte sisteme de ventilație și tratare a aerului prin automatizarea acestuia la cerințele spitalului, în special cele referitoare la monitorizarea oxigenului din interiorul secțiilor și implicit a saloanelor, astfel încât, în cazul detecției unui nivel crescut de oxigen, raportat la volumul de aer dintr-o încăpere, sistemul va fi capabil de evacuarea acestui aer.

Investiția este menită să îmbunătățească serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, atât la nivelul secției de Terapie Intensivă cât și la nivelul secțiilor de spitalizare continuă și de zi.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 29 iunie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Sursa: CJ Cluj

Vizualizări: 164