Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii granturilor de capital de lucru pentru sectorul agroalimentar cer suplimentarea bugetului măsurii

Joi, 26 mai 2022, s-a deschis sesiunea de depunere a aplicațiilor pentru granturile pentru capital de lucru acordate sectorului agroalimentar și potrivit platformei IMM Recover, în prima oră de la lansare erau depuse 9637 aplicații de către IMM-uri.

Conform unei scrisori deschise transmise de peste 130 beneficiari ai măsurii Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Ministerului Investiților și Proiectelor Europene, aceștia reclamă faptul că „platforma nu a funcționat corect pentru toată lumea, mulți dintre solicitanți nereușind să acceseze butonul pentru generare cerere de finanțare în primele minute, întrucât platforma genera diverse mesaje de eroare”.

În acest context, solicitanții nu au putut genera cererea de finanțare, ceea ce a dus la întârzieri în transmiterea aplicației și implicit, la reducerea considerabilă a șanselor de a primi finanțare în contextul bugetului existent.

Semnatarii petiției propun suplimentarea bugetului care ar putea acoperi toți solicitanții eligibili.

Descarcă scrisoarea

La momentul publicării acestei știri (ora 12:40), conform platformei IMM Recover, au fost depuse 10.906 de aplicații. Cererile se pot depune până astăzi, 31 mai 2022, la ora 20:00.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 451