Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Fondul alocat Componentei 5 – Valul Renovării a fost depășit. Au fost primite cereri în valoare de 2,42 miliarde de euro

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a declarat astăzi, 31 mai 2022, faptul că bugetul inițial alocat Componentei 5 - Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost integral accesat, ministerul primind 1.437 de cereri de finanțare, în valoare de 2,42 de miliarde de euro.

Bugetul inițial era în valoare de 2,17 miliarde de euro iar prin supracontractarea de 30%, a ajuns la 2,82 miliarde de euro, ceea ce permite eficientizarea energetică a 1.733 blocuri și 2.600 clădiri publice. Din această sumă, 130 milioane de euro sunt alocate pentru consolidarea seismică a aproximativ 130 de blocuri, iar 230 milioane de euro sunt pentru blocurile din comunitățile expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. De asemenea, 152 milioane de euro sunt destinate consolidării seismice a 325 de clădiri publice.

În următoarea perioadă, cererile vor intra într-un sistem non-competitiv de verificare și contractare, iar, în cazul în care există necorelări în cadrul cererii de finanțare și/sau între cererea de finanțare și documentele suport, ministerul va solicita clarificări pentru ca documentațiile de contractare să fie corecte și corelate, astfel încât pe 31 iulie să poată fi finalizată etapa de verificare, a precizat ministrul Cseke Attila.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 494