Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 9600 aplicații depuse în prima oră de la deschidere pe granturile pentru capital de lucru acordate sectorului agroalimentar

Astăzi, 26 mai 2022, începând cu ora 10:00, s-a deschis sesiunea de depunere a aplicațiilor pentru granturile pentru capital de lucru acordate sectorului agroalimentar. 

Astfel, potrivit platformei IMM Recover (granturi.imm.gov.ro), în prima oră de la lansare erau depuse 9637 aplicații de către IMM-uri, societăți și cooperative agricole, organizații de producători, cu activitate autorizată într-unul din codurile CAEN REV 2 prevăzute în anexa OUG nr. 61/2022.

Valoare grantului ce poate fi contractat este de minimum 5.000 euro și maximum 120.000 euro.

Ieri, 25 mai 2022, MAT a transmis prin intermediul platformei granturi.imm.gov.ro faptul că „aplicanții care doresc să se înscrie în cadrul măsurilor dedicate entităților din sectorul agroalimentar sunt rugați să regenereze declarațiile generate pentru înscrierile anterioare, astfel încât acestea să preia datele aferente anului 2021”. 

De asemenea, conform informațiilor oferite ieri de serviciul de helpdesk al MAT către fonduri-structurale.ro, organizațiile care încă nu au depus bilanțul aferent anului 2021 și cărora li se generează declarația de încadrare IMM fără a li se prelua date („0”) vor încărca în platformă declarațiile astfel generate. 

Totodată, reamintim că MAT a pus la dispoziția solicitanților un manual de utilizare a platformei IMM RECOVER, disponibil aici.

Formularul electronic de înscriere va rămâne activ până marți, 31 mai 2022, ora 20:00. 

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 601