Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape 6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, vor fi investite pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Școlii Generale „Mihai Viteazu” din Strehaia

Aproape 6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, vor fi investite de Primăria orașului Strehaia în educație, pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Școlii Generale „Mihai Viteazu”. Proiectul, ai cărui beneficiari vor fi cei aproximativ 100 de elevi și cadrele didactice, include modernizarea clădirii principale a școlii și amenajarea a două spații pentru sport, unul interior și unul exterior, a unei parcări și a unei promenade.

Concret, investiția presupune reabilitarea și modernizarea corpului C2 al Școlii Generale „Mihai Viteazu”, lucrări care vor conduce la suplimentarea numărului de săli de clasă, dotarea cu grupuri sanitare și vestiare, precum și amenajarea unei săli de sport acoperite, în interiorul clădirii.

Tot în cadrul proiectului, vor fi construite un teren multisport, în aer liber, cu o suprafață de 1.560 de metri pătrați, și o parcare de 1.140 de metri pătrați, în locul actualului teren de sport, vor fi amenajate mai multe spații verzi, alei și o platformă betonată în curtea școlii, de 3.850 de metri pătrați. Terenul multisport va avea o suprafață de joc sintetică și va fi dotat cu două coșuri și două porți de fotbal demontabile.

Proiectul implementat de Primăria orașului Strehaia are o valoare totală de aproximativ 5,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,7 milioane de lei. Investițiile vor fi derulate în cadrul Axei Prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 83