Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Apelurile de proiecte în cadrul Fondului local ar putea fi lansate în 16 mai

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, 5 mai 2022, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila a declarat faptul că apelurile de proiecte pentru Fondul local, din PNRR, s-ar putea lansa în data de 16 mai, ora 10:00.

Conform comunicatului, prin această componentă, cu un buget total de 2,73 miliarde de euro, Ministerul Dezvoltării va asigura cadrul necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților, prin investiții în infrastructura locală. Va fi asigurat și cadrul pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.

Prin această componentă se vor construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic. Conform ministrului, 754 milioane de euro sunt destinate investițiilor în mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru care ministerul va asigura și stațiile de încărcare necesare, cu un buget de 214,5 milioane de euro. Autoritățile locale vor putea achiziționa 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan, în valoare totală de 234 milioane de euro.

În ceea ce privește cea de-a treia componentă din PNRR, privind construcția creșelor, ministrul a precizat că astăzi se va publica în consultare publică ghidul solicitantului, urmând ca apelurile să fie lansate până la sfârșitul lunii iunie. Apelul va avea un buget de 299 de milioane de euro, a completat acesta.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 2937