Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1 miliard de euro solicitat în două ore de la lansarea proiectelor din cadrul Valul Renovării, componenta PNRR!

În prima oră de la lansarea proiectelor au fost depuse cereri de finanțare pentru 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde al Valului Renovării, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării, se arată într-un comunicat oficial publicat astăzi, 01 aprilie 2022.

În conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 1 aprilie, la ora 10:00, apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică și în caz de incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice pe site-ul ministerului, disponibil aici

În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanțare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

De asemenea, la ora 12:11, MDLPA a transmis faptul că peste 1 miliard de euro au fost accesați din componenta PNRR cu cel mai mare buget lansat până acum.

Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, aici.

Mai multe informații despre cele cinci apeluri lansate în cadrul componentei Valul Renovării sunt disponibile aici (Componenta 5 – Valul Renovării).

Cererile de finanțare pot fi depuse până la data de 30 mai 2022, ora 23:59.

MDLPA a publicat de asemenea și datele de contact destinate exclusiv întrebărilor referitoare la PNRR: 0372.111.392 / 0372.111.393 / 0372.111.394.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MDLPA 

Vizualizări: 1297