Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Culturii invită ONG-urile să formuleze nominalizări în vederea constituirii Consiliului AFCN pentru perioada 2022-2024

Ministerul Culturii a transmis ieri, 10 ianuarie 2022, faptul că organizațiile neguvernamentale din domeniul culturii pot formula nominalizări în vederea constituirii Consiliului Administrației Fondului Cultural Național pentru perioada 2022-2024.

Conform Ministerului, directorul Administrației Fondului Cultural Național este ajutat de un consiliu format din 11 membri cu drept de vot, din care 7 sunt numiți prin ordin de ministru, pe baza propunerilor formulate de organizațiile neguvernamentale, astfel încât să asigure o reprezentare proporțională a tuturor domeniilor culturii. Consiliul Administrației stabilește strategia și prioritățiile de finanțare ale Fondului Cultural Național și desemnează membrii comisiilor de evaluare și selecție a ofertelor.

Propunerile, formulate conform prevederilor art. 20 alin. (1) lit. d) din O.G. nr.2/2008, vor îndeplini condițiile prevăzute în art.8, alin. (3) și (4) din H.G. nr. 802/2005, privind organizarea și funcționarea Administrației Fondului Cultural Național, cu modificările și completările ulterioare, respectiv „propunerile formulate vor fi însoțite de documente din care să reiasă reprezentativitatea operatorului cultural și activitatea depusă în ultimii 3 ani, precum și de un curriculum vitae al persoanei propuse în funcția de membru al Consiliului Administrației”, se arată în comunicat.

Propunerile pot fi trimise până cel târziu la data de 01 februarie 2022, la adresa Ministerului Culturii, Bd. Unirii nr. 22, Sectorul 3, 030833, în atenţia doamnei Tatiana Călin sau pe e-mail calin.tatiana@cultura.ro.

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 471