Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproximativ 6,4 milioane de euro, fonduri Regio, pentru continuarea reabilitării infrastructurii facultăților cu profil electric din cadrul Universității din Craiova

Universitatea din Craiova primește încă 30 de milioane de lei (aproximativ 6,4 milioane de euro) pentru a continua reabilitarea infrastructurii facultăților cu profil electric, se arată într-un comunicat oficial al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Proiectul implementat în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.3, cu o finanțare nerambursabilă de sută la sută, vizează consolidarea și modernizarea unor spații de învățământ din corpurile G(C12), H(C16), I(C13), J(C14) și K(C15). Totodată, se urmărește și creșterea eficienței energetice a clădirilor.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește creșterea numărului de studenți care beneficiază de oferta de formare universitară în domeniile de specializare inteligente, precum și creșterea numărului de studenți din anii terminali care participă la stagii de internship acordate de angajatorii din regiune. Prin formarea unor specialiști, proiectul va contribui la majorarea cifrelor de afaceri ale acestor companii, la dezvoltarea și atragerea de noi investiții în zona Olteniei.

Lucrările se vor desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2023.

Universitatea din Craiova are în implementare alte cinci contracte de finanțare, în valoare de 25,4 milioane de euro, pentru reabilitarea și modernizarea altor corpuri din complexul facultăților cu profil electric, reabilitarea și extinderea unor spații ale Facultății de Educație Fizică și Sport, precum și dezvoltarea infrastructurii educaționale a Facultății de Agronomie și Facultății de Teologie, prin transformarea unor cămine studențești în spații pentru activități didactice și cercetare.

Sursa: ADR SV Oltenia 

Vizualizări: 112