Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio de 8,7 milioane de euro în infrastructura socială și educațională pentru Municipiul Roman

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat joi, 2 septembrie 2021, semnarea a două proiecte care vizează investiții în infrastructura socială și educațională din Municipiul Roman, cu sprijinul REGIO-Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală nerambursabilă a celor două proiecte este de 8,7 milioane euro.

Proiectul care a fost intitulat „Reabilitarea și modernizarea clădirilor cu destinație socială pentru populația cartierului urban defavorizat «Zona Fabricii», reabilitarea Străzii Fabricii și construire căi de acces la locuințele sociale” are o valoare totală de 20.851.152 lei, din care 18.620.810 lei este asistență financiară nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană și Guvernul României

Scopul proiectului este cel al dezvoltării comunității locale și al creșterii confortului oferit locuitorilor acestui cartier. Beneficiari sunt cei peste 700 de locuitori ai cartierului „Zona Fabricii”, considerați populație dezavantajată. 

Prin proiect se vor desfășura următoarele activități:

  • reabilitarea și modernizarea clădirilor cu destinație socială,
  • reabilitarea Străzii Fabricii
  • construirea unor căi de acces către locuințele sociale.

Termenul limită de implementare al proiectului a fost stabilit la data de 30.11.2023.

Cel de-al doilea proiect, cu titlul „Reabilitarea, modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic «Vasile Sav» (Corp B, Sala de sport si Corp ateliere) din Municipiul Roman” are o valoare totală de 22.257.226 lei, din care 21.812.082 lei asistență nerambursabilă.

Grupul țintă al proiectului este format din cei 800 de elevi și peste 60 de cadre didactice care vor beneficia de o îmbunătățire a condițiilor de educație și își vor dezvolta abilitățile și competențele profesionale.

Proiectul urmează să fie implementat până la 31.10.2023.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 66