Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Prefinanțare de 5,1 miliarde de euro acordată Franței

Comisia Europeană a plătit ieri, 19 august 2021, prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență, prima prefinanțare în procent de 13% din totalul alocat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al Franței.

  • Alocare totală: 39,4 miliarde euro (doar granturi)
  • Prefinanțare acordată: 5,1 miliarde de euro

Investiții asumate în PNRR-ul Franței:

  • Asigurarea tranziției verzi: MRR investește 5,8 miliarde EUR pentru renovarea clădirilor, finanțând un program de renovare la scară largă pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor. MRR investește și în hidrogen decarbonizat, cu 1,9 miliarde EUR pentru dezvoltarea lanțurilor valorice pentru hidrogenul decarbonizat;
  • Sprijinirea tranziției digitale: MRR sprijină digitalizarea companiilor cu 385 milioane EUR, ajutând întreprinderile să utilizeze cel mai bine tehnologiile digitale. MRR sprijină, de asemenea, digitalizarea administrației publice, îmbunătățind eficiența administrației publice și calitatea mediului de lucru al funcționarilor publici cu 500 de milioane EUR;
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: MRR finanțează modernizarea sistemului de sănătate cu 2,5 miliarde de euro pentru renovarea spitalelor și a unităților de asistență medicală, construirea de ambulatorii și modernizarea infrastructurii și echipamentelor medicale. MRR susține, de asemenea, locuri de muncă și formare pentru tineri, investind 4,6 miliarde EUR în oportunități de formare în învățământul superior și subvenții specifice pentru angajarea tinerilor. MRR susține, de asemenea, reformele pentru îmbunătățirea calității și eficienței cheltuielilor publice.

Reamintim faptul că marți, 17 august 2021, CE a acordat primele prefinanțări din totalul alocat prin PNRR-urile Spaniei și Lituaniei.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 100