Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul „Mese calde”, exemplu de bune practici: A asigurat peste 12 milioane de porții de mâncare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat vineri, 9 iulie 2021, un comunicat de presă care cuprinde un rezumat al activității desfășurate prin programul „Mese calde”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Conform celor menționate de MIPE, European Social Network consideră programul „Mese calde” un exemplu de bune practici în domeniul politicilor sociale.

Scopul programului este să ofere mese calde persoanelor vârstnice cu venituri modeste și persoanelor fără adăpost. Prin acesta sunt acordă persoanelor vulnerabile tichete sociale, pe suport electronic, cu o valoare de 180 lei pe lună.

Rezultatele programului

Până în prezent, programul a asigurat peste 12.000.000 de mese calde persoanelor aparținând grupului țintă.

Peste 8000 de restaurante și cantine din toata țara au contribuit la pregătirea mâncării. În localitățile din mediul rural, în care sunt concentrați numeroși beneficiari de tichete sociale pentru mese calde, rata de utilizare a sumelor alocate se apropie de 100%.

Programul a stimulat totodată incluziunea socială și financiară a acestora, având printre efecte: învățarea bătrânilor, cu o vârsta medie de 82 de ani, să utilizeze cardul. Au fost emise și folosite peste 300.000 de carduri și au fost instalate peste 2.000 de POS-uri în mediul rural.

În același timp, programul a reprezentat și o oportunitate pentru proprietarii de restaurante mai mici, care au putut avea o gestionare mai ușoară a situației din timpul pandemiei.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Vizualizări: 222