Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Performanța inovării se îmbunătățește în continuare în statele membre și regiunile Uniunii Europene

Comisia a publicat ieri, 21 iunie 2021, Tabloul de bord al inovării europene 2021, care arată că performanțele europene în materie de inovare continuă să se îmbunătățească în întreaga UE.

În medie, performanța inovării a crescut cu 12,5% începând cu 2014. Există o convergență continuă în cadrul UE, țările cu performanțe mai slabe crescând mai repede decât cele cu performanțe superioare, reducând astfel decalajul de inovare dintre acestea.

În peisajul global, UE are performanțe mai bune decât concurenții săi, cum ar fi China, Brazilia, Africa de Sud, Rusia și India, în timp ce Coreea de Sud, Canada, Australia, Statele Unite și Japonia au un avantaj în fața UE. Tabloul de bord al inovării europene din acest an se bazează pe un cadru revizuit, care include noi indicatori privind digitalizarea și sustenabilitatea mediului, aducând tabloul de bord mai potrivit cu prioritățile politice ale UE.

Descarcă raportul

Situația României

România este un inovator emergent. În timp, performanța în raport cu Uniunea Europeană a rămas la fel.

Punctele forte ale României sunt Impactul vânzărilor, Digitalizarea și Durabilitatea mediului. Printre primii 3 indicatori se numără exporturile de bunuri de înaltă tehnologie și medie, Broadband penetration și cheltuielile de capital de risc.

Creșteri recente ale performanței sunt observate pentru co-publicații științifice internaționale, publicații cele mai citate, doctoranzi străini, Broadband penetration și IMM-uri inovatoare care colaborează cu altele.

România are o pondere mai mare de Non-innovators fără dispoziție de inovare și prezintă scoruri sub medie la indicatorii referitori la schimbările climatice.

Descarcă profilul României

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 278