Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG în vederea atribuirii Ministerului Educației și a instituțiilor aflate în subordine a rolului de organizații partenere pentru implementarea eficientă a POAD

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat luni, 31 mai 2021, spre consultare publică, un proiect de Ordonanţă de urgență a Guvernului pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 133/ 2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Conform notei de fundamentare, actul normativ are în vedere modificarea OUG nr. 133/2020, cu modificările ulterioare, în sensul atribuirii Ministerului Educației și a instituțiilor aflate în subordinea acestuia – inspectoratele școlare județene, alături de unitățile de învățământ specifice, a rolului de organizații partenere ale beneficiarului – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Direcția de Implementare POAD, în scopul implementării eficiente și de urgență, odată cu începutul anului școlar 2021-2022, a măsurii POAD, de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, în acest sens înlocuind organizațiile partenere prevăzute în cadrul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 133/2020 cu instituțiile aflate în subordinea Ministerului Educației.

Se impune, de asemenea, modificarea programului operațional, în sensul includerii la categoria de organizații partenere a Ministerului Educației, unitățile de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial, inspectoratele școlare județene și inspectoratul școlar al Municipiului București, aspect pe care îl are în vedere Autoritatea de Management pentru POAD 2014-2020, abilitată în acest sens prin prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea,  implicarea personalului Ministerului Afacerilor Interne și/sau al Ministerului Finanțelor, este necesară în contextul prioritizării implicării personalului structurilor specializate cu atribuții în acest sens din cadrul instituțiilor abilitate, astfel că articolul 8 se modifică, pentru a crea cadrul juridic acestei necesități de prioritizare.

Descarcă proiectul de OUG

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la lansarea în consultare publică, respectiv 31.05.2021, la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul pus la dispoziție pe site-ul MIPE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Documente
Proiect de OUG.zip
Vizualizări: 91