Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

15 milioane de lei pentru finanțarea finalizării Planurilor Urbanistice Generale în 397 de unități administrativ-teritoriale

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei a anunțat ieri, 10 mai 2021, alocarea a 15.000.000 lei pentru finanțarea unităților administrativ-teritoriale pentru elaborarea și actualizarea Planurilor Urbanistice Generale.

Conform comunicatului, bugetul va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale în 397 de unități administrativ-teritoriale din 38 de județe.

Context

Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să-și actualizeze la cel mult 10 ani Planul Urbanistic General, în funcție de evoluția previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților locale.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu derularea Programului privind elaborarea şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 208