Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parlamentul European: Noi rezoluții în urma Summit-ului Uniunii Europene

În cadrul Summit-ului UE din 23 aprilie, David Sassoli, președintele Parlamentului European a declarat că economiile europene pot fi relansate doar de statele membre care acționează împreună.

 „Acesta este un moment pentru unitate. Piața europeană este o piață unică și, dacă nu pornim pe acest drum împreună, nu poate fi vorba de relansarea unor economii care sunt strâns legate între ele și extrem de interdependente”, a afirmat David Sassoli.

Menționând că pandemia a afectat unele state membre mai mult decât altele, el a spus: „A sosit momentul să punem interesul de sine intermitent într-o parte și să facem din nou solidaritatea care este în centrul proiectului european principiul nostru de orientare. “

Avertismentul său a venit la o săptămână după ce Parlamentul a adoptat o rezoluție prin care se solicită un pachet masiv de recuperare pentru a sprijini economia europeană după criza Covid-19, inclusiv obligațiuni de recuperare garantate de bugetul UE. În rezoluție, europarlamentarii au declarat că un răspuns comun al UE la Covid-19 a fost crucial și au solicitat, de asemenea, un fond al UE de solidaritate pentru coronavirus de cel puțin 50 de miliarde de euro.

Este necesar un program de investiții majore

Referindu-se la rezoluție, Sassoli a spus că va fi necesar un program major de investiții pentru a stimula redresarea și reconstruirea economiei europene: „Investiția uriașă necesară va trebui să fie finanțată de un CFM consolidat semnificativ (bugetul pe termen lung al UE), care va atrage fonduri UE existente, dar și instrumente financiare inovatoare, cum ar fi obligațiunile de recuperare susținute de bugetul UE. "

El a subliniat, de asemenea, necesitatea de noi resurse proprii ale UE, cum ar fi o taxă web, o taxă pe plasticul nereciclat sau o cotă a veniturilor din sistemul de comercializare a emisiilor.

Președintele a subliniat că recuperarea trebuie să devină rapid, deoarece oamenii, întreprinderile și comunitățile locale au nevoie de resurse pentru a proteja țesutul economic și social al regiunilor noastre.

În încheiere, Sassoli le-a amintit liderilor UE despre mizele implicate: „Lumea care va ieși din criză va fi una diferită. Proiectul european trebuie să profite de această oportunitate pentru a contura această nouă eră. Astăzi, mai mult decât oricând, este esențial ca Europa să își îndeplinească propriile valori, care, împreună cu statul de drept, sunt piatra de temelie a proiectului nostru comun, Uniunea Europeană. "

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 130