Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Organizatiile din Romania au castigat în 2007 proiecte europene în valoare de 800.000 Euro

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a organizat joi, 10 aprilie 2008, Ziua Informării eContentplus. La eveniment au fost prezenţi secretarul de stat pentru Tehnologia Informaţiei, Zoltán Somodi şi Ofiţerul de Proiect din partea Comisiei Europene, Ray Hudson.
De asemenea, au participat reprezentanţi ai 30 de organizaţii şi companii autohtone, interesate să participe la Apelul pentru Propuneri din 2008.
″Încurajăm participarea la Apelul pentru Propuneri de anul acesta a organizaţiilor din România, deoarece o astfel de experienţă este benefică în perspectiva integrării afacerilor româneşti în spaţiul comunitar, şi poate ajuta la înţelegerea mecanismelor programelor actuale şi viitoare gestionate de Comisia Europeană", a declarat secretarul de stat, Zoltán Somodi.
„Conform estimărilor în cadrul Apelului din 2007, România a participat cu 27 de proiecte la programul eContentplus, dintre care 9 au fost declarate eligibile. Valoarea totală estimativă a finanţării este de 800.000 de Euro”, a mai precizat el.
eContentplus este un program al Comunităţii Europene, prin care sunt oferite fonduri pentru dezvoltarea produselor cu conţinut digital la nivelul întregii Europe. Programul se adresează atât mediului privat, cât şi sectorului public, cu condiţia ca activitatea sau proiectele vizate să corespundă tematicii propuse de Comisia Europeană.
Bugetul total al programului în 2008 este de aproximativ 42,5 milioane Euro, având ca scop producerea, folosirea şi distribuirea de conţinut digital european, precum şi promovarea diversităţii lingvistice şi culturale în cadrul reţelelor globale.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 79