Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost propusă includerea unui instrument de finanţare a start-up-urilor inovative în următorul cadru financiar multi-anual al UE

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat , Ștefan-Radu Oprea, a participat joi la Forumul economic Franța-România, organizat la Paris de Ministerul francez al Economiei și Finanțelor. În intervenția sa în cadrul Forumului, ministrul a prezentat prioritățile României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene – accelerarea procedurilor pentru implementarea acordurilor comerciale care sunt acum în proces de negociere sau de ratificare și reforma Organizației Mondiale a Comerțului.

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei și Finanțelor, a afirmat că susține aderarea rapidă a României la OCDE, element care este important pentru mediul de business. De asemenea, oficialul francez a apreciat colaborarea bilaterală foarte bună pentru pregătirea și derularea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul discuțiilor din timpul Forumului, Ștefan-Radu Oprea le-a propus celor doi miniștri ai Finanțelor( Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei și Finanțelor) să sprijine includerea în următorul cadru financiar multi-anual al UE a unui instrument de finanţare a start-up-urilor inovative, care au potențialul de a ajunge la statutul de “unicorn”. Această strategie ar sprijini competitivitatea și ar ajuta Europa să recupereze decalajul din industria digitală, în condițiile în care, în prezent, companiile inovative se îndreaptă spre SUA pentru a obține finanțare.

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat 

Vizualizări: 182