Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Antreprenoare în mediul rural: Aprobarea finanțării bancare pentru implementarea proiectului cu fonduri europene a durat mai puțin decât mă așteptam

Anamaria Năvălici a demarat o afacere în Foltești, județul Galați în anul 2010 prin intermediul unui grant de 12.000 euro obținut prin PNDR 2007-2013, Măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”. Astăzi, după 8 ani, cultivă cu succes pe o suprafață de teren de aproape 35 de hectare de teren agricol grâu, floarea soarelui, porumb și orzoaică, într-o zonă în care potențialul agricol pentru culturile exploatate este unul mediu.

Finanțare europeană pentru utilaje noi

Beneficiind anual de credite pentru pre-finanțarea subvențiilor APIA din partea BRD (detalii aici), alegerea acestei bănci pentru asigurarea cofinanțării în cadrul unui proiect de achiziție de utilaje - prin PNDR 2014-2020 a venit natural, Anamaria fiind client fidel încă de la începutul afacerii. Cu ajutorul finanțării europene de aproximativ 73.500 euro obținute în 2016, ferma agricolă a fost dotată cu utilaje noi, îmbunătățind astfel performanțele generale ale exploatației agricole prin creșterea competitivității activității, diversificării producției și a calității produselor obținute. Accesarea creditului suport EuroBRD AGRI și creditului de investiții pentru finanțarea contribuției proprii  (detalii aici)  a reprezentat o alegere benefică pentru implementarea proiectului, Anamaria spunând că „aprobarea finanțării bancare a durat mai puțin decât mă așteptam, având în vedere experiențele împărtășite de cunoștințele mele legate de colaborarea cu alte bănci.”

Obstacole depășite cu ajutorul BRD

„Fie că a fost vorba de rezolvarea unor probleme de lichidități, fie că a fost vorba de proiectele de investiții la care visam, BRD a găsit mereu soluții, astfel încât am reușit să-mi ating obiectivele propuse. Am întâlnit oameni pregătiți, care mi-au dat încredere și mai mare în proiectele pe care le am, care m-au făcut să cred că visele pot deveni realitate cu voință și consiliere adecvată.”

Anamaria a întâmpinat provocări la începutul activității sale agricole, mai ales din cauza imposibilității de extindere a suprafeței agricole exploatate dat fiind faptul că prețurile terenurilor sunt mari și suprafețele   nearendate mici și dispersate. În activitatea sa, pentru optimizarea costurilor operațiunilor curente, folosește Pachetul Antreprenor Curajos PFA de la BRD (detalii aici).

Master în Medicină Veterinară în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad“ din Iași, Anamaria a continuat să contribuie la dezvoltarea comunei sale prin înființarea în anul 2014 în Foltești a societății SC Vet Navaana Farm SRL, specializată în comerțul cu medicamente, hrană, accesorii, instrumente și dispozitive veterinare atât pentru animale de companie, cât și pentru animale de rentă. Anamaria a accesat și un credit Expert BRD dedicat desfășurării activității curente (detalii despre produs aici).

  Tips&Tricks

  „Ca în orice domeniu, și în agricultură trebuie să fii permanent informat”, ne-a îndemnat Anamaria Năvălici. Sfatul ei pentru cei ce își doresc dezvoltarea afacerilor prin intermediul finanțărilor   europene: „Nu vă temeți de un eventual eșec și depuneți cererea de finanțare după ce v-ați asigurat că dispuneți de contribuția proprie.”

 

***

BRD - Groupe Societe Generale sprijină poveștile de succes și finanțările europene în agricultură.
Află ce produse ți se potrivesc aici!
Vizualizări: 570