Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aplauze la scena deschisa pentru beneficiarii din Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Bacau si Vaslui. Seria conferintelor care prezinta fapte, idei si viziuni continua!

Pe 8 iulie a venit randul proiectelor europene de succes din nord-estul tarii sa fie aplaudate la scena deschisa. In aceasta zi insorita, proiectele frumoase, care au generat schimbari reale si pozitive in viata oamenilor si comunitatilor din Iasi, Botosani, Neamt, Vaslui, Bacau si Suceava au fost povestite, laudate si aplaudate in cadrul conferintei „Mai e NEvoie de fonduri?” organizate la Iasi de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro, in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank si casa de avocatura Vilau & Mitel.

Povestea succesului proiectelor finantate din fonduri structurale din regiunea Nord-Est a fost relatata chiar din perspectiva celor care le-au initiat si implementat:

  • „Intrebarea corecta nu este daca mai avem NEvoie de fonduri structurale (…), ci ce NE-am face fara accesul la fonduri structurale? In perioada 2007-2013 judetul Iasi a finalizat 14 proiecte cu o valoare de aproximativ de 50 de milioane de euro” - Cristina JINGA, Director Directia de Proiecte si Dezvoltare Durabila de la Consiliul Judetean Iasi (proiect: Reabilitarea, modernizarea si dotarea scolilor special din judetul Iasi, finantat prin POR)
 
  • „Fundatia Alaturi de Voi Romania a fost printre primele organizatii neguvernamentale care au accesat fonduri europene, primul contract de finantare a fost semnat in anul 2008. Am implementat primul proiect si pentru ca Succesul e molipsitor am zis sa continuam si am aplicat pentru al doilea proiect strategic. Un proiect destul de mare de 4,5 milioane de euro. Din start am gandit un proiect integrat pentru ca nu putem vorbi despre economie sociala daca nu actionam pe mai multe paliere”Angela ACHITEI, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania (proiecte: Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale, Primul pas spre o viata independent, finantate prin POSDRU)
 
  • „Orasul are aproximativ 8.000 de locuitori. In ultimii 10 ani, am obtinut fonduri europene de 12 milioane de euro. In demersul nostru, al administratiei, de a accesa fonduri am pornit chiar de la viziunea de dezvoltare care pe termen mediu prevede ca Siretul va fi un centru economic dinamic, cu infrastructura dezvoltata si structuri moderne pentru sustinerea afacerilor. Exista provocari si le vom dobori pe toate cu success!”Adrian POPOIU, Primar oras Siret (proiect: Strategia pentru dezvoltare durabila a orasului Siret, finantat prin PODCA)
 
  • „Rolul meu aici este sa va fac cunoscuta o specie unica in lume care se regaseste in doua situri aflate in custodia asociatiei incepand din acest an: Vipera de stepa Moldava (…) Nu poti proteja ceea ce nu cunosti: descoperit in Iasi, sarpele este amenintat de numerosi factori antropici si trebuie protejat.”Raluca ALEXE, Coordonator proiecte (proiect: Dezvoltarea managementului in Siturile Natura 2000: Dealul lui Dumneazeu si Padurea si pajistile de la Marzesti)
 
  • „Manastirea Dragomirna isi incepe istoria sau povestirea acum 4 secole. Manastirea Dragormirna a implementat acest proiect incepand din anul 2010. In acest proiect s-au vizat 12 obiective. Suntem prieteni ai naturii pentru ca am realizat o centrala termina pe biomasa. Acest proiect a insemnat o colaborare si un exemplu de buna practica, o echipa adevarata.”Rasofora Maria MAGDALENA, Manastirea Dragomirna (proiect: Restaurearea si conservarea patrimoniului cultural si modernizarea infrastructurii conexe la Manastirea Dragomirna, finantat prin POR)
 
  • „Succesul este sinonim cu regiunea Nord-Est. Putem vorbi la Iasi de multiple proiecte europene. Noi avem 19 proiecte doar pe POR si cateva pe POS Mediu si o valoare totala a lor de 300 de milioane de euro. E bugetul pe un an si jumatate al Iasului. 2866 de locuri de munca create doar pentru ca municipiul Iasi a accesat aceste fonduri europene.”Cosmin COMAN, Primaria Iasi (proiect: Zona de agrement Ciric, finantat prin POR)

Din partea finantatorilor aceste cuvinte ne-au ramas in minte:

  • „Pentru ca gradul de absorbtie masoara performanta, la nivelul Programului Operational Regional aceasta este de aproximativ 70% pentru Nord-Est fata de 58% la nivel national. Eu am si scris pe acel panou ca NEvoia te invata. Aceasta nevoie a determinat potentialii aplicanti sa acceseze aceste fonduri.”Gabriela BOBEANU, ADR Nord-Est
 
  • „Exista acest decalaj intre infrastructura si personal, pregatirea lor profesionala. In general evitam sa fie probleme si acolo unde sunt il chemam pe beneficiar. Lectile invatate pe POSDRU au fost dure, dar vor asigura ca la nivelul regiunii Nord-Est aveti un organism care se poate ocupa de POSDRU.” - Gheorghe MAFTEI, OIR POSDRU Nord-Est
 
Experienta beneficiarilor „povestitori” – reprezentanti ai IMM-urilor, ONG-urilor, autoritatilor publice locale –si a finantatorului a fost completata de cea a celorlalti actori ai mecanismului de accesare si implementare a fondurilor structurale: consultanti si reprezentanti ai mediului bancar.

Conferinta „Mai e NEvoie de fonduri?” in imagini

Runda de aplauze continua la Constanta!

Conferinta „Mai e NEvoie de fonduri?” este cel de-al saselea eveniment din seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale”, care se desfasoara in perioada 10 mai - 15 iulie 2014 in marile orase ale tarii - Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Iasi si Constanta. Urmatoarea conferinta – Fondurile LA MARE…cautare - va avea loc la Constanta, pe 15 iulie 2014.

Ajuta-ne sa DESCOPERIM, IMPARTASIM, APRECIEM SI …PREMIEM SUCCESUL!


Seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale” se va incheia cu Gala Fondurilor Structurale, organizata pe 9 decembrie 2014, la Bucuresti, in cadrul careia initiativele de succes finantate din fonduri structurale vor fi nu doar promovate, ci si premiate. Vorbind despre aceasta initiativa dna. Angela FILOTE a declarat:

„Da! De asa ceva avem nevoie! Energia pozitiva este energie mobilizatoare in orice proiect, proiect de tara si proiect european. Si-mi pare rau sa vad cat de multa energie se risipeste in Romania pe suspiciune si neincredere. Vreau sa ii felicit pe toti cei care au avut curajul sa ceara o finantare. Cei care au reusit sa faca un proiect, sa il duca la capat si sa isi traga energia din satisfactia celor pe care i-au ajutat.”

Inscrierea proiectelor in competitie se face prin completarea formularului de candidatura disponibil pe site-ul www.proiecte-structurale.ro, pe cele 10 sectiuni ale Galei. Proiectele vor fi apreciate de catre un juriu format din profesionisti in domeniul finantarilor europene si personalitati cu competente recunoscute in domeniile care fac obiectul sectiunilor.

Inscrie-ti si tu proiectul la Gala Fondurilor Structurale pentru ca succesul initiativei tale sa devina…MOLIPSITOR!

Pentru mai multe detalii, click aici

Alexandru Dragoi,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 185