Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri regionale in valoare de 47 milioane de euro alocate unui proiect de transport ce leaga Craiova de podul Calafat-Vidin

Comisia Europeana a aprobat alocarea sumei de 47 de milioane de euro din FEDR pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere ce leaga Craiova de Calafat, in partea de sud-vest a Romaniei. Drumul national DN56, care face parte din Reteaua Transeuropeana de Transport (TEN-T), este singura conexiune dintre Craiova si podul Calafat-Vidin, ce leaga regiunile invecinate din Bulgaria si Romania.

Podul Calafat-Vidin, denumit si „Podul Noua Europa”, este de o importanta strategica pentru UE, el reprezentand o legatura vitala din ruta prioritara ce porneste din Europa de nord, traverseaza Europa centrala, Romania si Bulgaria, pentru a ajunge in Grecia. Pentru construirea podului, investitiile UE s-au ridicat la 106 milioane de euro, acesta fiind cel de al doilea pod care leaga Romania de Bulgaria in intervalul de 630 km de granita dintre cele doua tari. Reteaua rutiera modernizata dintre Craiova si Calafat va imbunatati accesul la pod si va stimula cresterea economica si competitivitatea in regiune.

In urma aprobarii, comisarul pentru politica regionala Johannes Hahn a declarat: „Imbunatatirea conexiunii cu podul Calafat-Vidin in partea romana va crea oportunitati importante de dezvoltare a afacerilor, cercetarii, comunitatilor locale si serviciilor publice, atat in regiunea de frontiera romana, cat si in cea bulgara. Modernizarea caii de transport va reduce semnificativ durata calatoriei atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri, stimuland dezvoltarea economica a Romaniei si Bulgariei.”

Proiectul „Reabilitarea drumului national DN56 Craiova-Calafat” are ca scop modernizarea unei portiuni de 80 km din acest drum care leaga orasele Craiova si Calafat. Investitia se incadreaza in axa prioritara 2 „Convergenta” a POS Transport al Romaniei. Uniunea Europeana va finanta proiectul, prin intermediul FEDR, suma alocata fiind de 47 milioane de euro dintr-o investitie totala de 55,4 milioane de euro. In faza de implementare a proiectului, se preconizeaza ca vor fi create 270 de locuri de munca.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 64