Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi granturi pentru ONG-uri vor fi lansate in cadrul Mecanismului Financiar al SEE

Pe data de 18 aprilie 2013 va fi lansat la Bucuresti Programul RO09 Fondul pentru ONG-uri, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Avand un buget total de circa 30 de milioane de euro, programul isi propune sprijinirea dezvoltarii societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltarea durabila prin finantarea de proiecte dezvoltate si implementate de ONG-uri.

Programul este gestionat in Romania de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR), in baza acordului de implementare semnat pe 12 februarie 2013 la Bruxelles cu Oficiul Mecanismului Financiar al SEE.

Mai mult de o treime din bugetul disponibil va fi alocat pentru finantarea proiectelor ce sprijina dezvoltarea democratiei, drepturile omului - inclusiv drepturile minoritatilor – si antidiscriminarea, buna guvernare si transparenta, democratia participativa, promovarea egalitatii de gen, combaterea rasismului si xenofobiei, precum si a inegalitatilor sociale, saraciei, excluziunii sociale si violentei de gen.

Peste 20% din alocarea totala a Programului va fi utilizata pentru finantarea proiectelor ce implica furnizarea de servicii sociale si servicii de baza pentru grupurile vulnerabile, iar cel putin 10% din buget va fi alocat proiectelor ce vizeaza copii si tineri. Restul alocarii va fi utilizat pentru finantarea proiectelor ce au ca scop protectia mediului si combaterea schimbarilor climatice.

Totodata, in cadrul Programului vor fi alocate fonduri pentru sprijinirea organizatiilor din Romania in cautarea de parteneri pentru proiecte de cooperare bilaterala, fiind incurajate astfel activitatile de networking si schimbul de experienta intre aplicantii din Romania si statele care contribuie la Mecanismul Financiar al SEE – Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

In perioada imediat urmatoare, FDSC va lansa un website dedicat Programului RO09 "Fondul pentru ONG-uri", informatii despre website urmand a fi publicate pe www.fdsc.ro. Tot aici vor fi disponibile in curand informatii privind evenimentul de lansare, impreuna cu formularul de inscriere la eveniment.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 138