Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare Regio pentru un nou proiect din cadrul Polului de Crestere!

In prima saptamana a lunii mai a.c., s-a semnat ce-a de-a patra cerere de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”. Beneficiarul finantarii nerambursabile din fonduri Regio este Unitatea administrativ teritoriala orasul Baicoi, care primeste asistenta financiara nerambursabila pentru proiectul ,,Reabilitarea / modernizarea, extinderea și echiparea specifica a centrului de ingrijire și asistența pentru persoane adulte cu handicap Lilești - Baicoi".

Valoarea totala a contractului de finantare este de 8.898.061,80 lei din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 5.680.777,03lei, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 141.383,20 lei iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.680.520,59 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 18 de luni, interval de timp in care spațiului destinat Centrului de Ingrijire și Asistența pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilești-Baicoi va fi reabilitat si modernizat cu sprijinul fondurilor Regio. Astfel, proiectul va contribui la imbunatatirea serviciilor de asistenta sociala destinate incluziunii sociale si va facilita accesul persoanelor cu dizabilitati la serviciile sociale.

De implementarea proiectului vor beneficia 103 persoane aflate in situatii de risc social care vor fi cazate si /sau asistate intr-un centru modernizat. Astfel, fondurile nerambursabile vor fi folosite la: reabilitarea a peste 2300 mp de cladire, achizitionarea de obiecte de mobilier si uz gospodaresc precum si la dotarea centrului cu echipamente pentru supraveghere medicala si fizioterapie.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 78