Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Europa Creativă – Subprogramul MEDIA: Sprijin pentru includerea în programele de televiziune a operelor audiovizuale europene

Beneficiari eligibili Finanțarea acordată Termen limită de depunere
 • Societăți europene de producție audiovizuală independente care sunt producătorul majoritar al operei.
 
 • Pentru filmele de ficțiune și de animație, contribuția financiară acordată nu poate depăși cea mai mică dintre următoarele valori: 500 000 euro sau 12,50 % din totalul costurilor eligibile.
 • Numai primul şi al doilea sezon ale unui serial de serial de drama (coprodus de companii de producţie provenind din ţări diferite participante la Subprogramul MEDIA, conţinând cel puţin 6 episoade cu un cost total al bugetului eligibil de producţie de minim 10 milioane de euro), sunt eligibile pentru a solicita finanţare de maxim 1 milion de euro sau 10% din costurile eligibile (suma solicitată reprezentând suma cea mai scăzută dintre cele două).
 • Pentru documentarele creative, contribuția financiară acordată nu poate depăși cea mai mică dintre următoarele valori: 300 000 euro sau 20 % din totalul costurilor eligibile.
 
 • 18 decembrie 2018, ora 13.00;
 • 28 mai 2019, ora 13.00.

Finanțator

Comisia Europeană

Operator de program

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură

Buget

13,5 milioane euro, împărțiți astfel:

 • 6 milioane euro disponibili pentru termenul limită din data de 18.12.2018;
 • 7,5 milioane euro pentru termenul limită din data de 28.05.2019.

Prioritățile subprogramului

În cadrul obiectivului specific de consolidare a capacităților sectorului audiovizual european de a funcționa la nivel transnațional și internațional, una dintre prioritățile subprogramului MEDIA este:

 • îmbunătățirea capacității operatorilor din sectorul audiovizualului de a dezvolta opere audiovizuale europene care să aibă potențialul de a circula în UE și în afara acesteia și de a facilita coproducțiile europene și internaționale, inclusiv de televiziune.

Subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru următoarele măsuri:

 • activități care urmăresc să sprijine societățile europene de producție audiovizuală, în special societățile independente de producție, în vederea facilitării coproducțiilor europene și internaționale de opere audiovizuale, inclusiv opere de televiziune.

Activități eligibile

 • Filmele dramă (proiecții unice sau seriale) cu o durată totală de cel puțin 90 de minute, destinate în primul rând difuzării la televiziune, atât în servicii liniare, cât și neliniare. Sunt eligibile continuări ale filmelor seriale dramă sau sezoanele al doilea și al treilea ale unui film serial dramă existent. Nu sunt eligibile sezoanele al patrulea și următoarele ale unui film dramă existent;
 • Filmele de animație (proiecții unice sau seriale) cu o durată totală de cel puțin 24 de minute, destinate în primul rând difuzării la televiziune, atât în serviciile liniare, cât și neliniare. Nu sunt eligibile continuări ale filmelor seriale de animație sau sezoanele al doilea, al treilea și următoarele ale unui film serial de animație existent;
 • Filmele documentare creative (proiecții unice sau seriale) cu o durată totală de cel puțin 50 de minute, destinate în primul rând difuzării la televiziune, atât în serviciile liniare, cât și neliniare. Nu sunt eligibile continuări ale filmelor documentare sau sezoanele al doilea, al treilea și următoarele ale unui film documentar existent.

Pentru mai multe detalii, click aici

Contact

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA)

cultura@europa-creativa.eu   

0213166061 (L-J între 9:00-17:00, V între 9:00-14:30)