Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Principalele prevederi ale PNRR-urilor din 21 de țări – o analiză European Association of Innovation Consultants cu sprijinul fonduri-structurale.ro

La finalul lunii iulie 2021, Asociația Europeană a Consultanților în Inovare (EAIC) din care fonduri-structurale.ro face parte în calitate de membru fondator, a publicat un raport privind oportunitățile de finanțare în contextul Next Generation EU.

Pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2 a dus la o criză economică și de sănătate fără precedent în societate. Companiile de toate dimensiunile și întregi sectoare au fost afectate de pandemie. Pentru a depăși această criză, pentru a întări și transforma economia, făcând-o mai ecologică, mai digitală și mai rezistentă, creând noi oportunități și mai multe locuri de muncă, Comisia Europeană a lansat instrumentul temporar „Next Generation EU”, care ridică bugetul Uniunii Europene la 2.018 trilioane de euro (prețuri actuale), cel mai mare stimul economic finanțat vreodată de UE.

Prin intermediul instrumentului NGEU, fiecare stat membru a realizat un Plan Național de Redresare și Reziliență, ce include reforme și investiții propuse pentru redresarea economică.

În cadrul ghidului publicat la finalul lunii iulie, EAIC explică oportunitățile de finanțare propuse de fiecare stat membru prin intermediul PNRR propriu..Ghidul acoperă în prezent 21 de țări, iar EAIC intenționează să actualizeze regulat acest ghid și să încorporeze noi secțiuni pentru a facilita identificarea oportunităților pentru industrie.

Capitolul dedicat României din cadrul acestui ghid a fost dezvoltat de echipa fonduri-structurale.ro.Reamintim că PNRR-ul României, transmis către CE la sfârșitul lunii mai 2021, are o alocare propusă de peste 29 miliarde de euro, formată din 14,248 miliarde euro granturi și 14,935 miliarde euro împrumuturi.

Raportul este disponibil aici

***

Asociația Europeană a Consultanților în Inovare (EAIC) reunește consultanți activi în domeniul inovării în domeniul proiectelor europene de cercetare și inovare. Grupul își propune să faciliteze schimbul și promovarea celor mai bune practici și povești de succes, precum și să susțină abilitățile și expertiza profesională în proiectele europene de CDI.

În prezent, grupul adună 50 de membri, activi în mai mult de 24 de țări din Europa.

Vizualizări: 938