Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Să angajez un consultant în finanțări europene?

Asociația Europeană a Consultanților în Inovare a publicat ieri, 25 aprilie 2024, rezultatele sondajului privind managementul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană.

Sondajul, menit să evalueze beneficiile colaborării cu organizații profesioniste de management de proiect, a dezvăluit informații esențiale despre procesele de implementare a proiectelor finanțate de UE și a identificat domenii de îmbunătățire, așa cum au dezvăluit coordonatorii și consorțiile proiectelor Orizont 2020 și Orizont Europa.

Principalele constatări ale raportului indică un nivel ridicat de satisfacție în rândul coordonatorilor de proiecte care au utilizat servicii profesionale de management de proiect, recunoscând o reducere semnificativă a volumului de muncă. Potrivit sondajului, care reunește 64 de răspunsuri, coordonatorii ar putea economisi 3-5 zile pe lună, acest lucru subliniind rolul crucial al managementului profesionist de proiect în îmbunătățirea implementării proiectelor.

În plus, raportul evidențiază nevoia mai mare de sprijin profesional pentru managementul proiectelor în sectorul privat, în comparație cu organizațiile de cercetare și tehnologie și alte entități din sectorul public. Comunicarea internă, bunele practici de gestionare și accentul pus pe exploatabilitate se numără, de asemenea, printre componentele esențiale pentru implementarea cu succes a proiectelor finanțate de UE.

Raportul oferă, de asemenea, recomandări valoroase pentru Comisia Europeană, cum ar fi, printre altele, simplificarea în continuare a normelor financiare și contractuale și aplicarea unei rate de rambursare standard de 100% pentru activitățile de gestionare. Aceste idei au ca scop promovarea unor practici de gestionare a proiectelor mai eficiente și mai eficace în cadrul proiectelor europene de colaborare.

Descarcă raportul

Despre EAIC 

Asociația Europeană a Consultanților în Inovare reunește consultanți în inovare activi în domeniul proiectelor europene de cercetare și inovare. Grupul își propune să faciliteze schimbul și promovarea celor mai bune practici și a poveștilor de succes, precum și să susțină competențele profesionale și expertiza în cadrul proiectelor europene de cercetare, dezvoltare și inovare. În prezent, grupul reunește peste 50 de membri activi din întreaga Europă.

fonduri-structurale.ro este membru fondator al Asociației.

Sursa: EAIC

Vizualizări: 478