Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grădinița cu program prelungit din Călimănești, reabilitată și modernizată cu fonduri europene

Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Călimănești a devenit o unitate de învățământ modernă cu ajutorul fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Investiția a avut ca scop reabilitarea, modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirii. Grădinița a fost dotată cu o pompă de căldură și un boiler de mare capacitate, care asigură fără probleme căldura și apa caldă pe tot parcursul zilei. În plus, nu mai există pierderi energetice, frigul nu mai pătrunde în clase, pentru că pereții au fost izolați termic și a fost montată tâmplărie din PVC, performantă energetic. Totodată, au fost înlocuite corpurile de iluminat vechi cu unele noi, eficiente energetic. De asemenea, au fost schimbate instalațiile sanitare, termice și electrice. Băile au fost modernizate și dotate cu obiecte sanitare noi.

Nu mai puțin de 120 de preșcolari și 12 cadre didactice sunt beneficiari ai investiției implementate de Primăria orașului Călimănești prin POR 2014-2020, cu o valoare de aproximativ 1,37 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 1,34 milioane de lei.

Lucrările au fost finanțate în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1.B – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 129