Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aviz pozitiv pentru PNRR-ul Cehiei

Ieri, 19 iulie 2021, Comisia Europeană a avizat pozitiv planul de redresare și reziliență al Cehiei.

Cehia va putea obține 7 miliarde de euro, în granturi, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (RRF). Această finanțare va sprijini punerea în aplicare a măsurilor cruciale de investiții și reformă prezentate în planul de recuperare și rezistență al Cehiei.

Cehia va aloca 42% din alocarea sa totală măsurilor care sprijină obiectivele climatice. Planul include investiții în energie regenerabilă, modernizarea rețelelor de distribuție a încălzirii urbane, înlocuirea cazanelor pe cărbune și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale și publice, precum și măsuri pentru protecția naturii și gestionarea apei, precum și investiții în mobilitate durabilă.

Alocă, de asemenea, 22% din alocarea totală măsurilor care sprijină tranziția digitală. Planul prevede investiții în infrastructura digitală, digitalizarea administrației publice, inclusiv în domeniile sănătății, justiției și administrării autorizațiilor de construcție, promovează digitalizarea afacerilor și a proiectelor digitale în sectoarele culturale și creative, dar și măsuri pentru îmbunătățirea competențelor digitale la toate nivelurile, ca parte a sistemului de învățământ și prin programe dedicate de perfecționare și recalificare.

Consiliul va avea acum, de regulă, patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei. Aprobarea de către Consiliu a planului ar permite o prefinanțare de 910 milioane euro către Cehia. Aceasta reprezintă 13% din suma totală alocată țării.

Lista PNRR-urilor avizate de Comisia Europeană: 

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 116