Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aviz pozitiv al Comisiei Europene pentru PNRR-ul Irlandei

Vineri, 16 iulie 2021, Comisia Europeană a anunțat aprobarea planului național de redresare și reziliență al Irlandei.

După ce Consiliul își va oferi aprobarea, Irlanda va putea obține 989 de milioane de euro în granturi.

La fel ca în situația celorlalte țări, Comisia a evaluat planul pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul MRR. Finanțarea va sprijini punerea în aplicare a măsurilor esențiale de investiții și reformă în cele două state membre

Irlanda a alocat resursele financiare de care ar putea dispune prin PNRR astfel:

  • 42% din bugetul total pentru măsuri care sprijină obiectivele climatice, precum ar fi cele de sprijinire a eficienței energetice, a mobilității durabile, a biodiversității și a ecosistemelor.
  • 32% din totalul cheltuielilor pentru măsurile care sprijină tranziția digitală, incluzând măsuri de consolidare a conectivității, de sprijinire a digitalizării administrației publice și a întreprinderilor și de contribuire la perfectarea în sistemul educațional.
  • 155 de milioane de euro pentru renovarea clădirilor rezidențiale și publice și pentru sprijinirea întreprinderilor care își îmbunătățesc eficiența energetică, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale țării.

Prin plan, Irlanda va introduce măsuri care sunt preconizate că vor aborda parțial provocările din domeniile combaterii spălării banilor și planificării fiscale agresive. În PNRR sunt incluse, de asemenea, investiții pentru stimularea cercetării și inovării, promovarea investițiilor private, precum și măsuri specifice de dezvoltare a competențelor și de sprijinire a ocupării forței de muncă.

Lista PNRR-urilor avizate de Comisia Europeană: 

Elena Buzilă,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 98