Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1,75 milioane de lei pentru modernizarea grădiniței din Hoghilag–Sibiu

Conform unui comunicat publicat ieri, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă prin care comuna va dispune de bugetul necesar pentru investiții în modernizarea și extinderea grădiniței din Valchid, dar și pentru dotarea cu echipamente și mobilier de ultimă generație.

Proiectul are o valoare totală de peste 1,75 milioane lei, din care peste 1,71 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată. Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul Priorității de Investiții 10.1 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Scopul acestor proiecte este de a pune bazele unui proces educațional eficient printr-o infrastructură performantă, mai ales în mediul rural unde condițiile dezvoltării educației de calitate  sunt precare.

Proiectul din Valchid-Hoghilag se adresează în special persoanelor aparținând categoriei dezavantajate din acest sat. Proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Grădiniță din localitatea Valchid, com. Hoghilag, județ Sibiu” are o valoare totală de 1.751.816,84 lei, din care 1.714.816,84  lei (respectiv mai mult de 360.000 euro) reprezintă fondurile nerambursabile alocate din bugetul POR 2014-2020. Termenul de finalizare al proiectului este estimat la data de 30 noiembrie 2023.

Lucrările vor viza demolări și reparații la construcția veche, dar și o extindere, care va ține cont de specificul săsesc al zonei și va respecta normativele pentru grădinițe. Noul imobil al grădiniței din Valchid va lua forma unei „gospodării” specifice săsești, cu două curți: în față, pentru primire și activități educative și cea din spate, de după „șură”, pentru joacă, sport și recreere a copiilor. Clădirea păstrată va avea un windfang, un vestiar pentru 2 grupe, o sală multifuncțională, în care se va face și servirea mesei, vestiar și grupuri sanitare dedicate, dar și o încăpere destinată cadrelor didactice și cabinetul medical. Extinderea construcției va adăposti doua săli pentru grupe de 25 copii, cu grupuri sanitare proprii, o cameră de izolare cu baie proprie, și un spațiu comun pentru joacă și activități diverse. Toate căile de acces vor fi adaptate persoanelor cu dizabilități, iar în corpul de clădire rezultat în urma extinderii se va realiza încăperea pentru centrala termică pe combustibil solid.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 288