Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 25 aprilie 2024, o Ordonanță de Urgență prin care Compania Națională de Investiții devine structură de implementare pentru noi proiecte cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, din domeniul sănătății, turismului și culturii și al bunei guvernanțe.

Conform actului normativ, la Timișoara va fi construit Institutul Regional de Oncologie (în valoare de 1,15 miliarde de lei), iar la București vor fi extinse Institutul de urgență pentru boli cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” (cu o valoare de 1,40 miliarde de lei) și un ambulatoriu pentru rezonanță magnetică, supraveghere post anestezie și terapie intensivă intermediară post-operatorie în cadrul Centrului medical de diagnostic, tratament și recuperare (15 milioane de lei). Ordonanța prevede și înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (268,2 milioane de lei), a Memorialului „Închisoarea Tăcerii” din Râmnicu Sărat și a Centrului Educațional privind Comunismul în România (77,2 milioane de lei), dar și modernizarea sediilor Judecătoriilor din Buzău și Galați, precum și a Tribunalului Alba (cu o valoare totală de peste 276 milioane de lei).

Tot în ședința de joi, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou stadion dedicat fotbalului (categoria 4 UEFA) în Timișoara. Obiectivul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, valoarea totală a investiției este de 836.949.000 de lei, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 26 de luni.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 118