Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aderarea la Uniunea Europeana - noi oportunitati de afaceri pe piata romaneasca de IT&C

Luni, 7 mai 2007, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a fost prezent la reuniunea “Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana - noi oportunitati de afaceri”, desfasurata la Budapesta, in Ungaria.

incepand cu reducerea tarifelor pentru serviciile de comunicatii si tehnologia informatiei, ca urmare a cresterii concurentei pe piata, si pana la accesul la fonduri structurale, Romania a avut foarte mult de castigat din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene. Pentru a valorifica la maxim aceasta calitate, Romania poate folosi experienta unor state membre mai vechi, precum Ungaria, cu care avem o traditie indelungata in ceea ce priveste relatiile bilaterale in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor”, a declarat Ministrul Zsolt Nagy cu aceasta ocazie.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a expus oportunitatile oferite de piata romaneasca investitorilor straini. Astfel, Ministrul a vorbit despre cadrul legislativ romanesc pentru comunicatii si tehnologia informatiei - unul dintre cele mai moderne din Europa - , despre calitatea resursei umane, care reprezinta una dintre atractiile principale pentru investitorii straini din domeniul IT&C, despre avantajele financiare oferite de cota unica de impozitare, precum si despre fondurile structurale dedicate sectorului, in valoare de peste 380 milioane de euro. Aceste fonduri pot fi accesate pe baza unor proiecte solide si fezabile, provenite atat de la reprezentanti ai sectorului public, cat si de la cei ai sectorului privat.

Astazi si maine, marti 8 mai 2007, Ministrul Zsolt Nagy, va avea intrevederi bilaterale cu omologul sau maghiar, domnul Janos Koka, Ministrul Economiei si Transporturilor din Ungaria.

La reuniunea de astazi, organizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Ungaria, au mai participat domnul Janos Koka, Ministrul Economiei si Transporturilor din Ungaria, domnul Iuliu Winkler, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism, Profesii liberale, domnul Victor Babiuc, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Jose Iacobescu, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, precum si reprezentanti ai unor companii romanesti si maghiare de IT&C.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informationale

Vizualizări: 110