Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Am lansat StartUPT! Înscrieri deschise pentru studenții care doresc să înființeze afaceri în domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate sau energie!

Am lansat StartUPT! Înscrieri deschise pentru studenții care doresc să înființeze afaceri în domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate sau energie!

Studenții din cadrul Universității Politehnica Timișoara și din alte universități din Regiunea Vest, care doresc să înființeze un start-up în oricare din regiunile țării, mai puțin București-Ilfov, se pot înscrie în cadrul StartUPT, cel mai nou accelerator de afaceri finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman în cadrul liniei de finanțare „Innotech Student”.

În cadrul proiectului implementat de Universitatea Politehnica Timișoara, în parteneriat cu www.fonduri-structurale.ro, căutăm idei ce trebuie să facă parte din domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate, energie.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru înscriere:

  • Ești înmatriculat într-o instituție de învățământ superior (cel puțin în anul II de licență) în cadrul Universității Politehnica Timișoara sau în alte universități din Regiunea Vest;
  • Ai domiciliul/reședința în una din regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est);
  • Vrei să înființezi o afacere în unul din sectoarelor economice cu potențial competitiv în una din aceste regiuni;
  • Nu ai mai urmat un curs de „Competențe antreprenoriale” cofinanțat din fonduri nerambursabile.

Înscrie-te la curs aici.

Etapele proiectului:

I. În primă fază vom derula cursuri online gratuite de antreprenoriat certificate ANC pentru cel puțin 341 de studenți și doctoranzi din toate regiunile mai puțin dezvotate care vor să își înființeze o afacere în sectoarele economice cu potențial competitiv.

II. După finalizarea cursurilor vom organiza o competiție de planuri de afaceri, în cadrul căreia vom selecta 26 de antreprenori care vor primi până la 60.000 de euro pentru afacerea lor. În cadrul concursului vom selecta 13 afaceri care vor primi finanțare de 40.000 de euro și 13 afaceri vor fi finanțate cu 60.000 de euro

III. Antreprenorii selectați vor fi sprijiniți prin servicii personalizate de mentorat în antreprenoriat și inovație digitală. De asemenea, aceștia vor urma un stagiu de practică într-o întreprindere cu activitate similară.

IV. După finalizarea pașilor de mai sus, vei putea înființa afacerea și începe activitatea în cadrul acesteia. Vei avea un an la dispoziție să îți dezvolți afacerea cu ajutorul finanțării primite conform planului tău de afacere. Apoi, timp de 6 luni, vei asigura sustenabilitatea afacerii prin forțe proprii.

Puteți consulta metodologia de selecție care detaliază condițiile și procesul de aplicare aici.

Mai multe informații despre proiect se regăsesc pe pagina dedicată acestuia.

Dacă ai întrebări, ne poți contacta pe email la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro, persoană de contact: Dana Miron, 0720.040.168 sau Radu Vasiu la radu.vasiu@upt.ro.

***

„StartUPT” (POCU/829/6/13/140550) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Innotech Student”.

Proiectul este implementat de Universitatea Politehnica Timișoara în calitate de Beneficiar împreună cu fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) în calitate de partener.

StartUPT are o durată de 24 de luni, implementându-se în perioada decembrie 2021 –  decembrie 2023.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.280.400,14 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 9.190.844,13 lei. Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului și partenerului este de 89.556,01 lei.

Vizualizări: 2597