Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul pentru Modernizare: S-au lansat apelurile pentru producția de energie din surse regenerabile!

Ministerul Energiei a anunțat astăzi, 5 aprilie 2024, lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Fondului pentru Modernizare - Programul-cheie nr. 1 Surse regenerabile de energie și stocarea energiei. Proiectele vor putea fi depuse în perioada 25 aprilie 2024 - 23 iulie 2024.

  • Apelul pentru sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum

Activități finanțabile:

1. Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene,

2. Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare (sub 5 MW

inclusiv),

3. Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare (peste 5 MW),

4. Realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse hidro.

Consumul propriu de energie al solicitantului din energia produsă la propriul loc de consum va reprezenta obligatoriu mininum 70% din producția de energie din surse regenerabile a capacității de producere de energie finanțată și instalată la locul de consum.

Solicitanții eligibili în cadrul apelului de proiecte sunt operatorii economici de tip societăţi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate), precum și regiile autonome.

Nu sunt eligibili solicitanții care își desfășoara activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, precum și solicitanții care au înscrise în statut/actul constitutiv ca activităţi principale sau activităţi secundare activități desfășurate în sectoarele definite de următoarele coduri CAEN:

a) cod CAEN 01 - Agricultura, vânătoare şi servicii anexe;

b) cod CAEN 10 - Industria alimentară;

c) cod CAEN 11 - Fabricarea băuturilor,

Bugetul total estimat este echivalentul în lei a sumei de 415.000.000 euro.

Descarcă Ghidul și Anexele

  • Apelul pentru Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile aferent apelului de proiecte pentru societăți și regii autonome

Activități finanțabile:

  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro;
  • Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

Solicitanții eligibili în cadrul apelului de proiecte sunt operatorii economici de tip societăţi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate), precum și regiile autonome. .

Nu sunt eligibili solicitanții care își desfășoara activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, precum și solicitanții care au înscrise în statut/actul de înființare ca activităţi principale sau activităţi secundare desfășurate în sectoarele definite de următoarele coduri CAEN:

a) cod CAEN 01 - Agricultura, vânătoare şi servicii anexe;

b) cod CAEN 10 - Industria alimentară;

c) cod CAEN 11 - Fabricarea băuturilor.

Vor fi putea fi finanțate nerambursabil proiecte care au ca obiectiv implementarea uneia dintre acțiunile menționate mai jos:

1. Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene

2. Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare

3. Realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse hidro.

Bugetul total estimat este echivalentul în lei  a sumei de 400.000.000 euro.

Descarcă Ghidul și Anexele

***

www.fonduri-structurale.ro are experiență în scrierea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și de la stat, dobândită de-a lungul timpului în cadrul a numeroase proiecte de succes, coordonate atât din poziția de beneficiar, cât și din cea de consultant. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul prezentului apel vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro.

***

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 2978