Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul pentru Modernizare: Consultare publică privind ghidul dedicat cogenerării de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare

Ministerul Energiei a lansat ieri, 22 aprilie 2024, în consultare publică Ghidul solicitantului privind Sprijinirea investiţiilor în cogenerarea de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate, din cadrul Program cheie 5: „Cogenerare de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare”.

Solicitanți eligibili:

  • Societăţile (întreprinderi mici, mijlocii și mari) care au ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice în cogenerare (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în sensul Legii nr. 325/2006.
  • Unităţi administrativ-teritoriale (UAT)/subdiviziunile administrativ-teritoriale care produc energie termică în scopul furnizării în reţeaua de transport şi distribuţie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică.

Bugetul total estimat al schemei este de 361.950.000 euro.

Activități eligibile:

  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construcția centralelor de cogenerare flexibile și de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, pe gaz ;
  • Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei prin cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, aferente unităților de cogenerare construite.

Persoanele sau entitățile interesate vor putea formula observații și propuneri, care vor fi transmise la adresa de e-mail: fonduri.europene@energie.gov.ro, în termen de 30 zile calendaristice de la data publicării.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 121