Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritatea pentru Reformă Feroviară: 204 milioane de euro fonduri europene suplimentare pentru achiziție material rulant nou

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat joi, 14 martie 2024, asigurarea finanțării nerambursabile europene din Fondul de Modernizare(FM), a propunerii de investiție: Sprijinirea reducerii consumului de energie prin eficiența energetică în sectorul transporturilor - material rulant durabil pentru serviciile de lung parcurs. 

Decizia, confirmată în baza prevederilor art. 10d(6) din Directiva 96/61/EC, de către Banca Europeană de Investiții (BEI), prevede asigurarea finanțării în valoare de 204 milioane Euro.

Obiectivul principal al investiției îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice în transportul feroviar din România și este în concordanță cu țintele Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) pentru România, ce prevede măsuri susținute de modernizare a transportului public urban și a căilor ferate și care pot contribui semnificativ la reducerea consumului final de energie în transport.

Propunerea de investiții vizează un proiect de anvergură pentru perioada  2024-2027 și se referă la înlocuirea unor locomotive vechi cu material rulant nou, și anume: 9 trenuri interregionale de lung parcurs și 23 de locomotive electrice.

Sursa: Facebook ARF 

Vizualizări: 77