Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Sănătate: Apelul privind implementarea, asigurarea și controlul calității programului de screening pentru cancer colorectal a fost lansat!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat ieri, 31 ianuarie 2024, Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Măsuri sistemice de implementare, asigurare și control al calității programului de screening pentru cancer colorectal – etapa I” din cadrul Priorității 1: Creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive, FSE+,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific ESO4.11.

Solicitanții eligibili sunt unități sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică aflate în subordinea Ministerului Sănătății cu competențe în domeniul endoscopiei digestive, diagnosticului și tratamentului cancerului colorectal.

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 5 de milioane de euro, apel cu acoperire națională.

Activități eligibile:

  • Măsuri de management și organizare program de screening al populației pentru cancer colorectal;
  • Monitorizarea și evaluarea din punct de vedere al calității și respectării standardelor de calitate a programului de screening pentru cancerul colorectal;
  • Informare, educare, comunicare a grupului țintă.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 31.01-01.04.2024 prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 213