Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MTI: Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Varianta de ocolire Timișoara Vest”, lansat în consultare publică

Luni, 8 ianuarie 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ: 

  • Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Varianta de ocolire Timișoara Vest”, județul Timiș

Obiectivul de investiție Varianta de ocolire Timișoara Vest are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă realizând conexiunea între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent.

Sectorul de vest al Variantei de ocolire Timișoara este parte din rețeaua TEN – T centrală, fiind cuprins în ansamblul intervențiilor cuprinse în MPGT în tabelul 4.69 – Sinteza indicatorilor economici pentru proiectele de variantă de ocolire.

Documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții a fost avizată în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe cu Avizul nr. 76/27.12.2023. Au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu 13,906 km.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) 2.278.939 mii lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 1.909.857 mii lei.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 19.01.2024:

  • prin formularul online E-consultare;
  • ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: consultare.publica@mt.ro;
  • prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia  Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;
  • prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29;
  • la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)" 

Descarcă documentele

Sursa: MTI

Vizualizări: 91