Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Implementarea și integrarea sistemelor ITS pe Autostrada A1 Sibiu - Holdea, cu sprijinul PNRR

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat marți, 9 aprilie 2024, semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate de beneficiar al proiectului cu titlul „Implementarea și integrarea sistemelor ITS pe Autostrada A1 Sibiu - Holdea”.

Preconizat a se finaliza în luna februarie 2026, contractul de finanțare nr. 53/03.04.2024, are ca obiectiv dotarea cu un sistem ITS pe întreg sectorul de autostradă de la Holdea la Sibiu și integrarea acestuia într-un Centru de Monitorizare și Informare. Sistemul va constitui un instrument de culegere a datelor privind starea infrastructurii rutiere și a traficului rutier în scopul creșterii eficienței activităților de administrare, operare și de informare a utilizatorilor, contribuind la sporirea eficienței și siguranței transporturilor.

Proiectul contribuie la realizarea obiectivului de investiții și atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră și are o valoare totală de 54.578.389,28 LEI (cu TVA), din care valoarea sprijinului din partea Uniunii europene este 36.850.000 lei.

Sursa: MTI

Vizualizări: 56