Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul „Civic Crowfunding" a ajuns la final. Un nou mecanism de finanțare a proiectelor comunității a fost creat

Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă, în calitate de Beneficiar, a finalizat proiectul Civic Crowdfunding Cod SIPOCA 1056/SMIS2014+ 151472, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiul Brașov.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea capacității la nivelul comunității locale Brașov de a dezvolta și utiliza finanțarea participativă (crowdfunding-ul) ca mecanism alternativ de finanțare pentru proiectele inovative din comunitate (inclusiv pentru proiectele propuse prin mecanismul de bugetare participativă).

Principalele rezultate ale proiectului sunt: realizarea unei analize la nivelul comunității din Brașov privind finanțarea proiectelor comunitare, realizarea unei analize la nivelul altor state privind identificarea de bune practici în implementarea mecanismului finanțare participativă și a schemelor de match-funding pentru proiecte inovative din comunitate, realizarea unei procedură de implementare a mecanismului de finanțare alternativă (civic crowdfunding) pentru finanțarea proiectelor inovative, o procedura de monitorizare a mecanismului de finanțare alternativă (civic crowdfunding), campanie de promovare a mecanismului creat și cursuri de formare privind mecanisme de finanțare alternativă a proiectelor inovative din comunitate (inclusiv sesiuni de promovare a egalității de șanse, nedisciminare, dezvoltare durabilă). Principalele rezultate ale proiectului se regăsesc aici.

Proiectul a fost implementat în perioada 1 august 2022 – 30 noiembrie 2023 și a avut valoarea totală de 424,955 lei din care 416.455,90 lei reprezintă finanțare europeană prin Fondul Social European și 8.499,10 lei reprezintă cofinanțare.

Date de contact:

Mirela Săcăluș

Reponsabil proiect

Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă

Email: societate.durabilă@gmail.com  

Competența face diferența! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.

Vizualizări: 34