Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Atelier privind mecanismul de finanțare participativă civic crowdfunding

Echipa fonduri-structurale.ro și consolid8.ro organizează miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 15.00, un atelier dedicat mecanismului de finanțare participativă civic crowdfunding dezvoltat în parteneriat cu Municipiul Brașov. Mecanismul de finanțare presupune susținerea proiectelor inovatoare generate de comunitate printr-o mix de instrumente (matchfunding): un mecanism care presupune alocarea de resurse financiare de către un finanțator (în acest caz, autoritatea publică locală) proporțional cu valoarea finanțării colectate de către promotorul unui proiect din alte surse (în cazul de față, prin crowdfunding).  Printre beneficiile acestui mecanism se numără creșterea implicării civice, creșterea vizibilității inițiativelor inovatoare etc. Este un mecanism nou în România, dar care este deja aplicat cu succes în alte state.

Evenimentul va avea loc online și sunt așteptați să participe cetățeni interesați de mecanismele de finanțare alternativă și participativă, aleși locali, personal de conducere sau de execuție din autorități publice și instituții publice locale din Brașov.

În cadrul atelierului vor fi prezentate mecanismul de finanțare creat în cadrul proiectului, bune practici identificate la nivelul altor state și beneficiile unui astfel de mecanism.

Participarea la atelier este gratuită. Persoanele interesate se pot înscrie accesând completând Formularul de înscriere (link: https://forms.gle/aJWJ8cwwEprqzrEn7) .

Persoanele înscrise vor primi pe email link-ul de acces la eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe email la adresa societate.durabila@gmail.com sau la telefon 0725 0725 22.

Civic Crowdfunding este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, din Fondul Social European și implementat de Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă în calitate de beneficiar. Mai multe detalii despre proiect găsiți aici

 

 

Vizualizări: 282