Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MIPE: S-a lansat apelul pentru îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEEts

AM POCU a lansat astăzi, 20 septembrie 2022, apelul non competitiv „Măsuri pentru tinerii NEET II- Subvenționarea locurilor de muncă”, aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectivul specific: 2.1.: Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile.

Solicitanți eligibili sunt Serviciul Public de Ocupare (SPO), respectiv Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Regiuni eligibile:

  • Nord-Est;
  • Nord-Vest;
  • Vest.

Grupul țintă din cadrul acestui apel cuprinde tineri NEETs absolvenți ai unor instituţii de învăţământ, cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, înregistrați și profilați de către SPO (ANOFM prin unitățile cu personalitate juridică din subordinea sa aflate în regiunile de dezvoltare eligibile), cu accent pe tinerii NEET din mediul rural și cei aparținând minorității rome.  

Alocarea financiară

Bugetul alocat este de 7.000.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși alocarea maximă. 

Prezentul apel de proiecte finanțează următoarele tipuri de acțiuni care se adresează grupului țintă:

  • Subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează tineri NEETs din grupul țintă),
  • Monitorizarea obligațiilor asumate de angajator și/sau tinerii NEET din grupul țintă, ca urmare a intervenției și sprijinului primit.

Descarcă ghidul

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 20 septembrie 2022 ora 16.00 și se va închide în data de 30 septembrie 2022, ora 16.00.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: MIPE

Vizualizări: 280