Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritățile și instituțiile publice pot cere AM POR suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecțiilor financiare în cadrul proiectelor europene

Beneficiarii pot transmite către AM POR, prin intermediul aplicației MySMIS, modulul Comunicare, Solicitarea de plată pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente reducerilor procentuale şi/ sau corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, precum şi a altor creanţe bugetare, după ce, în prealabil, au analizat dacă se încadrează în prevederile art. 1, 2 şi 6 din OUG nr. 101/ 2022.

Ordonanța emisă de Guvern la finalul lunii iunie 2022 introduce un mecanism prin care statul român va suporta o serie de corecții aplicate în cadrul proiectelor derulate de autorități și instituții publice în cadrul POR 2014-2020 pentru a permite acestor organizații să finalizeze proiectele începute.

Etape pentru solicitări:

  • Depunerea de către beneficiar a solicitării pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecțiilor financiare și a accesoriilor acestora.
  • Semnarea solicitării cu semnătura electronică calificată.
  • Transmiterea acesteia împreună cu documentele justificative prevăzute în Anexa la Ordinul nr. 1538/2022, tot prin intermediul aplicației MySMIS, modulul Comunicare.

Descarcă Ordinul privind normele de aplicare OUG 101/2022

Sursa: ADR SE

Vizualizări: 717