Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriu la standarde europene în Drobeta-Turnu Severin, prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat marți, 28 iunie 2022, faptul că există în derulare, la Drobeta-Turnu Severin, un proiect care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Concret, va fi construit un nou corp de clădire, cu parter și etaj, în vecinătatea ambulatoriului actual.

Vor fi realizate alei și trotuare, precum și amenajări peisagistice, iar cabinetele medicale vor fi dotate cu aparatură și mobilier. În plus, vor fi înființate alte cabinete și noi săli de tratament.

De asemenea, ar urma să fie achiziționate, printre altele, un RMN, un computer tomograf (CT), un ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, un aparat ecograf 4D, un holter ECG, două electrocardiografe, un videocistoscop și un videocolposcop.

Investițiile, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 10,2 milioane de lei, sunt derulate în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 150