Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Drumul județean Craiova – Cetate, reabilitat prin POR 2014-2020

Cele cinci consilii județene din regiune au în implementare contracte, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, care vizează modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene care asigură legătura, directă sau indirectă, cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și cu marile municipii, poli de dezvoltare, cu scopul de a genera creștere economică, conform unui comunicat al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia publicat luni, 21 martie 2022.

În județul Dolj, sunt în desfășurare lucrări pe drumul județean (DJ) 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vârtop – Caraula – Cetate, care asigură conexiunea a patru coridoare din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 169,3 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 165,4 milioane de lei, iar proiectul este implementat de Consiliul Județean (CJ) Dolj, în parteneriat cu autoritățile publice locale din cele șapte comune pe care drumul le traversează. 

De asemenea, se fac consolidări la nouă poduri și 31 de podețe, sunt construite podețe noi, drenuri și rigole, sunt amenajate 14 stații de autobuz cu alveole, trotuare, treceri de pietoni, parcări și piste pentru biciclete, sunt montate indicatoare rutiere și limitatoare de viteză. De asemenea, sunt amplasate parapete în curbele periculoase și sunt amenajate intersecțiile și drumurile laterale.

Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 269