Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grădinițe modernizate și extinse cu fonduri europene, la Târgu Jiu

Recent, au fost finalizate lucrările pentru extinderea și reabilitarea a două grădinițe din oraș, proiecte implementate de autoritățile locale prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, se arată într-un comunicat publicat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia ieri, 11 martie 2022.

Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Proiectul derulat la Grădinița „Mihai Eminescu“ a avut ca scop reabilitarea clădirii existente, izolarea termică a acesteia și refacerea instalațiilor electrice, precum și construirea unui nou corp de clădire, care cuprinde săli de grupă, dormitoare, vestiare și spații pentru activități comune. Totodată, au fost amenajate spații verzi și aleea carosabilă.

Valoarea investiției implementate prin POR 2014-2020 a fost de aproximativ 4,5 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei finanțarea nerambursabilă.

 Cel de-al doilea proiect european derulat de municipalitatea din Târgu Jiu, prin care s-a urmărit reabilitarea și extinderea spațiilor în care micuții își încep educația, a vizat Grădinița Nr. 8. Astfel, spațiul existent a fost modernizat și izolat termic, iar instalațiile electrice au fost refăcute. De asemenea, a fost construită o clădire nouă, cu parter și etaj, care cuprinde patru săli cu dotările aferente. În plus, au fost amenajate spații verzi și aleea carosabilă.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 4,5 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei finanțarea nerambursabilă.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 232