Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Transformarea Casei Embiricos din Constanța într-un incubator de afaceri destinat industriilor creative, mai aproape de realizare: 4 oferte primite pentru execuția lucrărilor

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat în cursul zilei de ieri, 23 ianuarie 2022, faptul că vineri, 21 ianuarie 2022, a fost ultima zi pentru depunerea documentațiilor tehnico-financiare în vederea consolidării și reabilitării imobilului Casa Embiricos, fostul Palat al Navigației. Astfel, potrivit acestuia, au fost depuse patru oferte pentru execuția lucrărilor, din partea a patru asocieri private.

Potrivit edilului, imobilul este situat în zona peninsulară a Constanței (str. Titulescu nr. 13) și se află într-o stare avansată de degradare: „mai exact, vorbim despre lucrări de consolidare a structurii de rezistență, de înlocuire a instalațiilor sanitare interioare și exterioare, a celor termice și electrice, lucrări de arhitectură și de montaj de echipamente, printre care și un lift hidraulic. Astfel, clădirea se va transforma în incubator de afaceri, ținta finală fiind aceea de a deveni primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României”.

Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene prin POR 2014-2020.

Pentru a putea demara lucrările cât mai repede, urmează ca aparatul de specialitate să se ocupe de evaluarea celor patru oferte și să o finalizeze, sperăm noi, cât mai curând posibil”, a transmis primarul Chițac.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Facebook | Vergil Chițac

Vizualizări: 200