Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de HG privind prelungirea termenului de aplicare a schemei pentru investițiile ce promovează producția și distribuția de energie termică în sistem centralizat

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat vineri, 17 decembrie 2021, un proiect de Hotărâre a Guvernului privind modificarea art. 13 din Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor destinate promovării producției și distribuției de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puțin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1037/2020.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de act normativ se reglementează cadrul legal pentru prelungirea, până la data de 31 decembrie 2023, a termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1037/2020 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat sus-menționată.

Astfel, se va asigura continuitatea măsurilor de acordare de ajutor de stat pentru investiții în producția și distribuția de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puțin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, preîntâmpinându-se astfel apariția unor disfuncționalități în acordarea de ajutor de stat pentru proiectele de investiții aflate în process de evaluare, selecție și aprobare la nivelul  Autorității de Management pentru Programul Operațioanl Infrastructură Mare, potrivit documentului.

Descarcă proiectul de HG

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării proiectului, respectiv 17 decembrie 2021, la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul de contact pus la dispoziție de MIPE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 189