Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantari pentru dezvoltarea agriculturii si pescuitului

BRD deţine o gamă completă de produse de finanţare a proiectelor eligibile în cadrul programelor cu fonduri europene post-aderare pentru agricultură, mediul rural şi pescuit (PNDR şi POP).

POP (Programul Operaţional pentru Pescuit) lansat în data de 11 iulie 2008 are în vedere crearea unui sector piscicol competitiv, modern şi dinamic, bazat pe protecţia mediului, dezvoltare socială şi bunăstare economică.

Până în anul 2013, în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit, sectorul piscicol din România va beneficia de 307 milioane euro fonduri publice nerambursabile, din care 230 milioane sunt fonduri europene şi 77 milioane reprezintă contribuţia naţională.
Intr-o primă etapă au fost lansate patru Măsuri privind investiţia productivă în acvacultură, prelucrarea şi comercializarea produselor pescăreşti şi de acvacultură, investiţii la bordul navelor de pescuit şi selectivitate şi compensări socio-economice acordate pescarilor.
Prima sesiune pentru depunerea de proiecte de investiţii pentru cele patru măsuri lansate se va deschide începând cu 11 august a.c.

BRD poate finanţa componenta de cheltuieli eligibile a proiectelor în proporţie de până la 100% atât prin credite de co-finanţare care au rolul de a acoperi componenta privată, cât şi prin credite-suport destinate să acopere decalajul între momentul efectuării cheltuielilor şi cel al încasării fondurilor nerambursabile din partea APDRP (Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit).

Creditul de co-finanţare va putea fi acordat pe o durată de până la 120 de luni, cu o perioadă de graţie de maximum 36 de luni.

Creditul de pre-finantare (suport) poate fi acordat pe termen scurt sau mediu, rambursarea fiind corelată cu graficul de încasare a fondurilor europene post-aderare.

Componenta de cheltuieli neeligibile poate fi finanţată de bancă, în proporţie de până la 75%, prin credite pe termen scurt şi mediu şi, suplimentar, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru se poate accesa un credit de tip revolving pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

BRD - Groupe Société Générale are active ce depăşesc 11 miliarde EUR. Cu peste 2,4 milioane clienţi, Banca operează o reţea de peste 800 de unităţi, având cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitând site-ul oficial www.brd.ro sau trimiţând întrebări departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 101